top of page
Home: Welcome

Welcome to BIA Open Innovation Challenge

Кои сме ние?

Платформата за отворени иновации на БСК свързва фирми и институции със стартъпи за решаване на конкретен проблем или разработка на ново решение в определена област. 

Ние сме тук, за да:​

 • подкрепим бизнеса и администрацията за намиране на нови иновативни решения на съществуващи или нововъзникващи проблеми;

 • осигурим възможност на стартъпите за сътрудничество и партньорства с големи компании;

 • усъвършенстваме процеса за open innovation в България;

 • подпомогнем по-доброто развитие на екосистемата за иновации.

Home: About
Office

Предизвикателства

Кандидатствай сега!*

*Записването става при задължителна регистрация в платформата

BIA_logo-EN.png
Screenshot 2023-03-27 145029.png

Предизвикателствата са достъпни благодарение на патньорството между Българска стопанска камара (БСК) и Търговската камара на Нидерландия (KVK).

BIA_logo-EN.png
Logo-NET-BG.png

Предизвикателствата са достъпни благодарение на Enterprise Europe Network (EEN) към Българска стопанска камара (БСК).

Home: Contact

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Успешно изпращане! Ще се свържем с вас възможно най-скоро!

Businessman Using Laptop
Вие сте бизнес, който иска да отправи предизвикателство?
 • Как да кандидатствам?
  За кандидатстване първо трябва да се регистрирате на нашата платформа. След одобрение, ще получите достъп до текущите предизвикателства, отправени от нашите инициатори - партньори.
 • Какъв е процесът на подбор и класиране?
  Предварителен подбор на кандидати от екипа на БСК; Представяне и обсъждане на предварително подбраните апликации с инициатора на предизвикателството; Подбор на кандидати заедно с инициатора на предизвикателството; Организиране на представяне на идеите на кандидатите пред инициатора на предизвикателството; Обявяване на избраните апликации;
 • Кога разбирам дали идеята ми е одобрена и преминавам на следващ кръг?
  След като обсъдим всички предварително подбрани кандидатури с инициаторите на предизвикателството, ще уведомим всички класирани кандидати, че са преминали на последната фаза от предизвикателството.
 • Безплатна ли е услугата?
  През първите 3 месеца участието на компании, стартъпи и публични институции както в обявяването на предизвикателства така и в предлагането на решения ще бъде напълно безплатно.
 • Защо трябва да плащам, за да участвам?"
  Ползи за инициаторите на предизвикателствата: Възможност за достъп до нови решения на стартъп общностите с минимум разходи; Контрол върху собственото предизвикателство и избора на стартъпи за партньори; Избор какво да предложи и начинът на работа със стартъпите; Възможност да предлага множество предизвикателства и да търси подходящи партньорства както в България, така и в други държави; Подобряване на уменията и разбирането за процеса на open innovation и съответно на ползите от този тип иновации за развитието на бизнеса. Ползи за стартъпите: Пряк достъп до възможност да предложат решенията си на конкретни хора в конкретни фирми или институции и да работят съвместно с тях по тяхната реална реализация; Възможност за партньорство с големи компании; Достъп до неутрална професионална организация (БСК) и нейните услуги с цел избягване на грешки и извличане на ползи и за двете страни в процеса; В конкретни случаи: възможност да си сътрудничат по дадено предизвикателство със стартъпи от други държави; Изграждане на капацитет за по-бърз растеж. В отделни случаи е възможно безплатно участие, което е видимо при заявяване на участие.
 • Имам собствен бизнес и бих искал да отправя предизвикателство. Към кого да се свържа?
  Можете да презставите предизвикателството си на нас чрез формата ни за подаване на предизвикателства.
bottom of page